Mitä?
Illan aikana tutustutaan tieteeseen tekemällä, ihmettelemällä ja itse kokeilemalla.
Illan päätteksi käydään Tuorlan Planetaariossa katsomassa illan aiheeseen liittyvä elokuva.

Missä?
Tiedekeskus Tuorlan (Väisäläntie 20) uudistuneissa tiloissa.

Milloin?
Tiedeillat on yleensä joka kuukauden ensimmäinen maanantai klo 17:30-19:30. Tammikuun tiedeilta järjestetään poikkeuksellisesti 14.1.2019

Kenelle?
7-12 vuotiaille lapsille oman aikuisen/aikuisten kanssa, maksimiosallistujamäärä 40.

Mitä maksaa?
10e/henkilö.

Kevään 2019 teemat ilmoitetaan lähiaikoina ja ilmoittautuminen tammikuun tiedeiltaan aukeaa 4.1.2019.

Ilmoittautuminen aukeaa aina muutama viikko ennen tiedeiltaa, eli pysy kuulolla myöhemmistä tapahtumista Facebook-sivujen kautta.

Syksyn 2018 illat:

3.9. Kylmäfysiikka-Mitä se on?

Mitä on nestemäinen typpi? Mikä on suprajohde ja mitä sillä voi tehdä? Pääset kokeilemaan suprajohdejunaa ja ihmettelemään kuinka nestetyppi käyttäytyy huoneenlämmössä. Ja tiesitkö että nestetypen avulla voi tehdä myös jäätelöä? Sitäkin kokeillaan illan aikana.

1.10. Ihminen
Miten silmä toimii? Miten vahva olet? Pääset mittaamaan mm. puristusvoimaasi, tutustumaan silmän toimintaan testien avulla ja sukeltamaan virtuaalisesti ihmiskehoon.

5.11 Robotiikka

Legorobotteja ohjelmoidaan ottamaan näyte kuun pinnalta, virtuaalihuoneessa kävellään kuun pinnalla ja lisäksi opittiin myös hiljattain matkaan lähteneestä BepiColombo luotaimesta, jossa on mukana suomalaistenkin tekemiä mittalaitteita.

10.12 Tähtitiede

Illan aikana tutustutaan tähtitaivaan liikkeisiin, valoon ja siihen miten tähtitieteilijät havaitsevat valoa kaukoputkilla.

Image Credit: ESO

Leave a Reply

Your email address will not be published.