• Maaliskuu starttaa kuukauden tähtitaivaan esittelyllä planetariossa 2.3. klo 13. Se toteutetaan yhteistyössä Turun Ursan kanssa! Nyt aiheena maaliskuun tähtitaivaan tärpit. Noin puolen tunnin esityksen aikana käydään läpi, mitä maaliskuussa on tähtitaivaalla nähtävissä. Kysymyksiä saa esittää! (Hintaan kuuluu myös n. 30 minuutin planetaarioelokuva.)
  • Maaliskuussa tiedekeskuksessa järjestetään myös Tähtitiedekerho Kopernikus 9-12 vuotiaille lapsille, joka tiistai klo 17-18. Kerho järjestetään yhteistyössä Lounais-Suomen LUMA-keskuksen kanssa, ilmoittautua voi täällä
  • Hiihtolomalla suurensuosion saavuttanut VR-huone on maaliskuussa varattavissa joka keskiviikko ja lauantai. Pidensimme yksittäisten varausten aikaa 55 minuutista, 1t25 minuuttiin. Varauskalenteri ja lisätiedot löytyy täältä. Samalla jatkamme suosittuja laboratorioita joka lauantai. Maaliskuussa tarjolla on hiihtolomallakin ohjelmassa olleet superpallojen teko (klo 13) ja laavalamput (klo 14). Planetaario on myös auki keskiviikkoisin ja lauantaisin, lauantaisin tarjolla myös suositut observatoriokierrokset.
  • Maaliskuun koko perheen tiedeilta on 11.3 klo 17:30-19:30 ja aiheena on tutkimusmatka ötököiden maailmaan, ilmoittautua voi täällä (aukeaa 25.2 klo 12): täällä
  • 23.-24.3. Tuorlan valloittaa Tähtipäivät! Tähtipäivät on tähtitieteen ja tähtiharrastuksen vuotuinen yleisötapahtuma ja luvassa on esitelmiä, planetaarioesityksiä ja tiedetyöpajoja, lue lisää tapahtuman sivuilta: https://www.ursa.fi/yhd/TurunUrsa/tahtipaivat2019/index.html Huom! Tähtipäivien yhteysdessä myös VR-huonetta voi varata sekä lauantaina että sunnuntaina (varattavissa täältä) ja erikoisuutena laboratoriossa nestetyppijäätelön teko (tähtipäivien laboratoriot varataan poikkeuksellisesti täällä)
  • Tiedekeskuksessa järjestettävien lasten tiedeleirien ilmoittautuminen on auki maaliskuun, lue lisää leireistä täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.