Kuukauden tähtitaivas ja levyjulkkari

1.2 klo 12-13 Turun URSA vierailee taas planetaariossa ja tulee kertomaan mitä tähtitaivaalla näkyy helmikuussa ‘kuukauden tähtitaivas’-esityksessä. LIVE-esityksen jälkeen katsomme Auringosta kertovan planetaarioesityksen. Varaa paikkasi planetaariosivulta: https://tiedekeskustuorla.fi/planetaario/

Samana päivänä klo 14 alkaen Tiedekeskuksessa voi kokea uudenlaisia elämyksiä ja osallistua E-Musikgruppe Lux Ohr yhtyeen levynjulkistamiskonserttiin.

Liput maksavat 10e ja päivän ohjelma on:

14.00 Opastettu kierros halukkaille Tuorlan observatorion isossa tähtitornissa ja tunnelissa. Lähtö planetaarion edestä

15.00 Planetaarioelokuva: Revontulet – taivaan ihmeet (30min)

15.30–17.00 E-Musikgruppe Lux Ohr

Tapahtumaan on ennakkoilmoittauminen! Varaa lippusi osoitteesta: tiedekeskustuorla.liput@gmail.com

Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/465023797516349/

E-Musikgruppe Lux Ohr – Kosmista valoa korville

E-Musikgruppe Lux Ohr on turkulainen kolmen muusikon elektroakustinen yhtye, joka on hakenut inspiraatiota muun muassa 1970-luvun kokeellisesta rockista ja elektronisesta musiikista. Sen jäsenet ovat Pertti Grönholm (syntetisoijat, sekvensserit ja perkussiot sekä efektit), Kimi Kärki (kitarat, ebow ja efektit) ja Ismo Virta (memotron ja efektit).

E-Musikgruppe Lux Ohr on toiminut pian 12 vuotta ja julkaisi kolmannen studioalbuminsa tammikuussa 2020. Tuplavinyylinä ja digiäänitteenä julkaistun albumin nimi on Non plus ultra ja sen julkaisee turkulainen Svart Records, joka on julkaissut yhtyeeltä aiemmin kaksi studioalbumia (Kometenbahn 2013 ja Spiralo 2014) sekä yhden split-albumin (Jenseits der Mauer des Schlafes / Violence, 2015). Yhtyeen musiikkia on julkaistu myös Saksassa kahden eri levy-yhtiön kautta. Esimerkiksi Adansonia Records on julkaissut yhtyeen Roadburn-festivaalilla äänitetyn livetuplan vuonna 2016. 

E-Musikgruppe Lux Ohr on esiintynyt vuosien varrella niin suurilla festivaaleilla kuin pienemmissäkin tapahtumissa ja klubeilla. Näiden lisäksi yhtyettä on kuultu museoissa, gallerioissa, kirjastoissa, ulkoilmatapahtumissa ja elokuvaesityksissä.

Lauantaina 1.2. 2020 E-Musikgruppe Lux Ohr soittaa Tuorlan planetaariossa musiikkia sekä uudelta albumiltaan että sitäkin uudempaa tuotantoa.