Tiedekeskus Tuorlan vuoden 2019 syksyn ja talven ohjelma sisältää ensi-iltoja, koko perheen tiedeiltoja, satelliitti-illan, avoimet ovet, tähtinäytöksiä Suomen suurimmalla teleskoopilla, sekä tietenkin planetaarioelokuvia, uusia laboratorioita ja VR-maailman kokemuksia!

Ensi-illat:

Painovoiman salaisuudet -elokuva saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa Tiedekeskus Tuorlan planetaariossa. Elokuvassa uppoudutaan Einsteinin löytöihin tavalla, joka sopii erityisesti lapsille. Samalla aikuisetkin oppivat uutta ja nauttivat upeasta visuaalisesta kokemuksesta. Elokuva on animaatio ja se on saanut lukuisia palkintoja eri planetaarioelokuvafestivaaleilla.

Aurinkomme -elokuva kertoo tärkeimmästä tähdestämme, Auringosta ja sen ensi-ilta on marraskuussa. Elokuva päivittää entisen Auringon Salaisuudet -elokuvan uuteen uskoon antamalla uudemman ja mukaansatempaavamman oppimiskokemuksen elämämme mahdollistavasta tähdestä.

Koko perheen tiedeillat:

Suositut koko perheen tiedeillat saavat jatkoa! Tiedeiltoihin tullaan yhdessä kokoonpanolla 1 aikuinen ja 1 lapsi. Illan aikana syvennytään tieteen saloihin ammattilaisten kanssa, jolloin illan teema tulee tutuksi tehdessä ja tutkiessa. Iltojen teemat julkaistaan lähiaikoina. Tänä vuonna illat järejestetään tiistai-iltaisin: 10.9, 8.10, 12.11, 10.12

Tähtinäytökset:

Tiedekeskus Tuorlassa pääsee nauttimaan tähtinäytöksistä Suomen suurimmalla kaukoputkella alkaen lokakuusta aina vuoden loppuun saakka keskiviikkoisin (poislukien pyhät). Ensimmäinen tähtinäytös pidetään 23.10.

Avoimet ovet perjantaina 18.10.

Tiedekeskus Tuorla järjestää avoimet ovet, jossa pääsee katsomaan planetaarioelokuvia, kuuntelemaan luentoja ja tietenkin sään salliessa katselemaan tähtitaivasta Suomen suurimman kaukoputken ja muiden kaukoputkien kanssa. Lisäksi laboratoriossa tulee olemaan maksullista toimintaa avoimien ovien aikana.

Kuukauden tähtitaivas Planetaariossa

Jatkamme yhteistyötä Turun Ursan kanssa. Viime keväältä tuttuun tapaan he tulevat planetaarioon kertomaan joka kuukauden ensimmäinen lauantai tähtitaivaan ajankohtaisista tapahtumista!

Yleisönäytökset

Yleisönäytöksiä pidetään Tiedekeskus Tuorlassa ympäri vuotta. Yleensä näytökset kohdistuvat viikonlopuille, mutta loma-aikoina olemme usein auki myös keskellä viikkoa. Yleisönäytöksissä pääset kokemaan eri planetaarioelokuvia, observatoriokierroksen, erilaisia laboratorioita tai voit vuokrata VR-huoneemme käyttöösi. Huom! VR-huonetta on mahdollista myös vuokrata normaalien aikojen ulkopuolelta. Lisäksi kaikkia muitakin aktiviteetteja voi varata yksityisille ryhmille.

Lisää informaatiota eri aktiviteeteista tulee pitkin syksyä, kun kunkin tapahtuman järjestyspäivä lähestyy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.